“Doprinos mreža OCD unapređenju kulturnog naslijeđa u BiH”

Više od 60 zaljubljenika u kulturu na konferenciji “Doprinos mreža OCD unapređenju kulturnog naslijeđa u BiH” u ��Hotelu Evropa.

Kroz tri dinamična panela, sudionici su razgovarali o unapređenju kulturnog naslijeđa u BiH, dijelili iskustva s kolegama iz regije i Europe, te osvjetlili izazove i prilike u očuvanju kulturne baštine.��

Predstavnici institucija i stručnjaci govorili su o postojećim zakonima i pravilima koja čuvaju kulturno naslijeđe, dok su predstavnici OCD govorili o svojim inovativnim pristupima u očuvanju i promociji kulturnog naslijeđa, ističući snagu lokalne zajednice. Profesori iz Sarajeva, Londona i Švedske istaknuli su ključnu ulogu kulturnog naslijeđa kao pokretača turizma.

✨ Današnjim razgovorima unaprijeđen je kulturni dijalog i postavljeni su temelji za buduće saradnje u gradnji svjetlije kulturne budućnosti. ����

Konferencija je održana u okviru projekta “Doprinos mreža OCD unapređenju kulturnog naslijeđa u BiH” koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementiraju AIASN-aUG Topeer DobojUdruženje za zaštitu potrošača “DON” i Fondacija lokalne demokratije.